Radom 90.7 FM | Końskie i Opoczno 94 FM | Skarżysko Kam. 94.5 FM | Kozienice 97.9 FM
Na antenie:
PRZEBOJE Z NUTĄ NOSTALGII
Agnieszka Morawska
Patron dnia: św. Leon IX, papież
Dziś jest: Piątek, 19 kwietnia 2024
×

Ostrzeżenie

JUser::_load: Nie można załadować danych użytkownika o ID: 208.

RADOM

Smaczny Laur Marszałka

środa, 28 stycznia 2015 09:23 / Autor:

Ruszyła ósma edycja konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego.

 

Wybrane zostaną najlepsze, najsmaczniejsze i najzdrowsze produkty żywnościowe wytwarzane w 2014 r. na Mazowszu. Do udziału w konkursie mogą zgłaszać się zarówno wytwórcy indywidualni i producenci. W każdej grupie wybrani zostaną laureaci siedmiu kategorii: wyroby piekarnicze, wyroby cukiernicze, przetwory mięsne i produkty pochodzenia zwierzęcego, przetwory owocowe i warzywne oraz produkty pochodzenia roślinnego, produkty mleczarskie, miody i napoje. Zgłoszenia przyjmowane będą do 28 lutego. Wystarczy wypełnić formularz (dostępny na stronie Sekretariatu Regionalnego KSOW Województwa Mazowieckiego http://mazowieckie.ksow.pl/news/entry/6275-viii-edycja-konkursu-o-laur-marszalka-wojewodz.html) i przesłać go na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa. – Naprawdę warto wziąć udział w tym konkursie i pochwalić się swoimi osiągnięciami kulinarnymi – zachęca marszałek województwa mazowieckiego Adam Struzik. – Już sam udział w konkursie daje wiele satysfakcji, a oznaczenie produktu laurem to duże wyróżnienie i potwierdzenie jakości – dodaje. 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Dotychczas do konkursu zgłoszonych zostało ponad 500 produktów i nagrodzonych zostało prawie 100 producentów m.in. OSM Garwolin za Twaróg „Garwoliński”, ser z OSM w Sierpcu, „Mazurek Chopina” z Zakładu Cukierniczego „Lukrecja” w Sochaczewie, Cydr Ignaców, Sójkę Mazowiecką czy olej rzepakowy Kesslera.