REGION
Tu liczy się jakość i smak
sobota, 13 lutego 2016 12:20 / Autor:
fot. www.mazovia.eu
Jeszcze do końca lutego można zgłaszać produkty do konkursu Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego.
W konkursie mogą brać udział zarówno wytwórcy indywidualni i producenci. W każdej grupie jest osiem kategorii: wyroby piekarnicze, cukiernicze, przetwory mięsne, ryby i przetwory rybne, przetwory owocowe i warzywne, produkty mleczarskie, miody oraz napoje. Dotychczas nagrodzonych zostało około 100 produktów m.in. Twaróg „Garwoliński”, ser z OSM w Sierpcu, „Mazurek Chopina” z Zakładu Cukierniczego „Lukrecja” w Sochaczewie, Cydr Ignaców, Sójka Mazowiecka czy olej rzepakowy Kesslera. W ubiegłym roku triumfowały: boczek rolowany, powidła śliwkowe bez cukru czy pierogi drożdżowe. To już dziewiąta edycja konkursu. Zgłoszenia można pobrać ze strony Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego.
CZYTAJ DALEJ
55 lat Stowarzyszenia Elektryków Polskich przy Elektrowni Kozienice
19 kwietnia 2024, 20:18
Michał Franas: Te 10 lat wykorzystaliśmy jak najlepiej
19 kwietnia 2024, 16:58
Oni mają najlepsze pomysły na biznes w Opocznie
19 kwietnia 2024, 13:39
Przed nami Dzień Pamięci o Majorze Hubalu
19 kwietnia 2024, 10:41
Będzie sygnalizacja świetlna w Rajcu Szlacheckim
18 kwietnia 2024, 15:26
Będą kolejne inwestycje drogowe w powiecie przysuskim
18 kwietnia 2024, 17:06
Kim jest sigma i jak nim zostać?
18 kwietnia 2024, 12:37
Odkryjmy to! Bezpłatne warsztaty pedagogiczne w Zwoleniu
18 kwietnia 2024, 11:34
Przed nami I Rajd Śladami Pawła Klimczuka po ziemi kozienickiej
18 kwietnia 2024, 10:36
Kozienice. Za posiadanie narkotyków grożą mu 3 lata więzienia
17 kwietnia 2024, 16:20
O profilaktyce w Końskich
17 kwietnia 2024, 16:05
Piotr Leśnowolski: Jesteśmy zmotywowani do dalszej pracy
17 kwietnia 2024, 14:17
NAJNOWSZE
1
O polsko-amerykańskim braterstwie w przestworzach
2
Posprzątajmy Radom!
3
Radomiak przegrał w Kielcach
4
Nowa wystawa w Resursie
5
55 lat Stowarzyszenia Elektryków Polskich przy ...
6
Były spotkania z mieszkańcami. Debaty jednak ni...
7
Otwarte Mistrzostwa Polski Oyama i Kyokushin Ka...
8
Michał Franas: Te 10 lat wykorzystaliśmy jak na...