Radom 90.7 FM | Końskie i Opoczno 94 FM | Skarżysko Kam. 94.5 FM | Kozienice 97.9 FM
Na antenie:
PRZEBOJE Z NUTĄ NOSTALGII
Agnieszka Morawska
Patron dnia: św. Leon IX, papież
Dziś jest: Piątek, 19 kwietnia 2024
×

Ostrzeżenie

JUser::_load: Nie można załadować danych użytkownika o ID: 212.

REGION

Laur Marszałka - ostatni dzwonek!

czwartek, 18 lutego 2016 10:44 / Autor:
fot.mazovia.pl
To niepowtarzalna okazja, aby wypromować własną markę z branży spożywczej a przy okazji opowiedzieć światu z czego słynie region. Trwa IX edycja konkursu Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego.

Boczek rolowany, powidła śliwkowe bez cukru czy pierogi drożdżowe to zwycięskie produkty ubiegłorocznej edycji konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. Jakie smakołyki zostaną wyróżnione w tym roku? Przekonamy się już wkrótce.

Do końca lutego można zgłaszać produkty regionalne do do dziewiątej edycji konkursu. Krzysztof Zaniewski z Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego:

Zaproszenie do udziału skierowane jest nie tylko do firm komercyjnych, ale także do podmiotów i organizacji zajmujących się wytwarzaniem żywności na mniejszą skalę, takich jak: koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne, gospodarstwa ekologiczne, osoby fizyczne, które mogą udokumentować swoją działalność certyfikatami, dyplomami, zaświadczeniami lub innymi dokumentami, np. potwierdzającymi prezentację produktu na targach, wystawach, imprezach lokalnych i regionalnych.

Zgłoszony produkt powinien być powtarzalny, by można go było promować przy różnych okazjach.

Oprócz zaszczytnego wyróżnienia, do wygrania są cenne nagrody rzeczowe. Ponadto laureaci będą mieć również możliwość zamieszczenia na swoich wyrobach logo konkursu.