Radom 90.7 FM | Końskie i Opoczno 94 FM | Skarżysko Kam. 94.5 FM | Kozienice 97.9 FM
Na antenie:
POPOŁUDNIE PLUS RADOM
Sylwia Pysiak
Patron dnia: św. Gelazy I, papież
Dziś jest: Czwartek, 21 listopada 2024

Audycje Radiowe

Rozmowa o kawie „świeżo palonej”

środa, 23 marca 2022 13:16 / Autor: Wojciech Sałek
Rozmowa o kawie „świeżo palonej”
foto: Wojtek Sałek/Radio Plus Radom
Wojciech Sałek

Filiżanka dobrej kawy idealna jest o każdej porze dnia... Nam najlepiej smakuje w towarzystwie Przebojów z Nutą Nostalgii. Mamy nadzieję, że Wam też. Tym bardziej, że przygotowaliśmy dla słuchaczy pyszne niespodzianki.

Podobno ile ludzi, tyle ulubionych kaw. Dobra kawa wielu z nas kojarzy się z hasłem „świeżo palona”. Na czym jednak tak właściwie polega wypalanie kawy? A co zrobić, aby wybrać tę naprawdę dobrą. Czym jest i jak wygląda proces palenia kawy?

O tym w programie #PopoludniePlus Magda Gliszczyńska i Wojtek Sałek rozmawiali z Arkadiuszem Prorokiem z firmy NUNO: