Aktywnie i zdrowo
Żywność ekologiczna
wtorek, 18 października 2016 10:29 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
Żywność ekologiczna to produkty rolne, które są uprawiane bez dodatku nawozów sztucznych i pestycydów oraz na terenach nieskażonych. Są one zdrowsze od rolnictwa uprawianego na skalę przemysłową, choć, niestety, droższe. Taka żywność musi posiadać specjalne certyfikaty i oznaczenia na opakowaniach. Warto sięgać po taką żywność, bo jest ona bogatsza w składniki mineralne i często lepiej smakuje. Taką żywność kupimy w sklepach, ale też na targowiskach od rolników, którzy sprzedają produkty z przydomowych ogródków.
Posłuchaj rozmowy o żywności ekologicznej z Edytą Sieradz-Gnatowską - specjalistką ds. zdrowia publicznego i wegetarianką:
CZYTAJ DALEJ
Kasia z Kozienic i jej nowe piosenki
12 stycznia 2025, 15:04
Portrety z historią w tle
10 stycznia 2025, 12:37
Styczniowe nowości w kinach
10 stycznia 2025, 12:14
Wolanianki na "Staropolskim kolędowaniu"
09 stycznia 2025, 22:35
Warsztaty rodzinne „Z archiwum potworów”
09 stycznia 2025, 19:26
Rok patrona i inwestycji - Muzeum Malczewskiego podsumowuje 2024 rok
09 stycznia 2025, 10:36
Kultura za złotówkę
08 stycznia 2025, 12:57
Staropolskie kolędowanie po raz 5.
03 stycznia 2025, 12:20
Sylwestrowa „Gala Wiedeńska” z ROK
30 grudnia 2024, 12:18
Finisaż dwóch wystaw w Elektrowni
30 grudnia 2024, 12:04
Kolędy i pastorałki w góralskim klimacie
21 grudnia 2024, 22:49
Świąteczne seanse w kinie
21 grudnia 2024, 17:56
NAJNOWSZE
1
Dbają o alumnów seminarium duchownego
2
Zmarł ks. kan. Stefan Stanisław Roguś
3
Kasia z Kozienic i jej nowe piosenki
4
Misje dla nowych doradców życia rodzinnego
5
Krwiodawcy nagrodzeni
6
Ostatnia droga ks. Artura Hejdy
7
Czy letnia czytelnia będzie większa?
8
Fotowoltaika na powiatowych budynkach