Aktywnie i zdrowo
Smog kontra jedzenie
czwartek, 16 lutego 2017 18:01 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
W walce ze skutkami smogu może nam pomóc jedzenie. Są produkty spożywcze, dostarczające organizmowi niezbędne substancje, które zabezpieczają organizm przed szkodliwym wpływem toksyn - mówi Ewa Podsiadły-Natorska, dziennikarka specjalizująca się w tematyce zdrowego odżywiania. Ułatwiają też usuwanie toksyn, które do naszego organizmu dostają się na skutek oddychania zanieczyszczonym powietrzem. Do tych produktów należą m.in. awokado, szpinak, cytrusy, czosnek czy imbir, ale też czekolada. Warto je włączyć do codziennego menu, by ograniczyć negatywny wpływ smogu na nasze zdrowie.
Po jakie jeszcze produkty warto sięgać i dlaczego? Posłuchaj rozmowy z Ewą Podsiadły-Natorską. Rozmawiała Beata Okulińska:
I jeszcze propozycje podania szpinaku:
CZYTAJ DALEJ
Historia pewnego romansu. Piosenki z dwudziestolecia w Łaźni
24 listopada 2024, 13:49
Radomskie święto poetów i poezji
24 listopada 2024, 12:18
Będzie kryminał! Festiwal Kryminalny w Radomiu
23 listopada 2024, 15:50
Światło północy w Elektrowni
23 listopada 2024, 15:10
Wojciech Konikiewicz z zespołem. Zaduszki jazzowe
22 listopada 2024, 17:12
Rzecz o Majdanku
22 listopada 2024, 14:44
Świąteczna wystawa w Kamienicy Deskurów
22 listopada 2024, 13:26
35 Radomskie Spotkania z Poezją
21 listopada 2024, 21:08
Spotkanie w poetyckim klimacie
20 listopada 2024, 20:21
Poznaj swoją orkiestrę - The best of ROK
20 listopada 2024, 16:18
Grażyna Szapołowska na radomskiej scenie
20 listopada 2024, 12:36
Retrofotografie. Wystawa fotografii Kordiana Pawlaka
20 listopada 2024, 12:08
NAJNOWSZE
1
Porażka Radomiaka
2
Modlitwa za zmarłych 400 radomskich lekarzy
3
Historia pewnego romansu. Piosenki z dwudziesto...
4
Dzień Kolejarza w blasku jubileuszu Kolei Mazow...
5
Dwa miesiące od powodzi. Terytorialsi 6MBOT kon...
6
Radomskie święto poetów i poezji
7
Pół tysiąca młodych w Pionkach
8
Wszyscy ludzie klaszczą w dłonie, cała ziemia ś...