Aktywnie i zdrowo
Smog kontra jedzenie
czwartek, 16 lutego 2017 18:01 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
W walce ze skutkami smogu może nam pomóc jedzenie. Są produkty spożywcze, dostarczające organizmowi niezbędne substancje, które zabezpieczają organizm przed szkodliwym wpływem toksyn - mówi Ewa Podsiadły-Natorska, dziennikarka specjalizująca się w tematyce zdrowego odżywiania. Ułatwiają też usuwanie toksyn, które do naszego organizmu dostają się na skutek oddychania zanieczyszczonym powietrzem. Do tych produktów należą m.in. awokado, szpinak, cytrusy, czosnek czy imbir, ale też czekolada. Warto je włączyć do codziennego menu, by ograniczyć negatywny wpływ smogu na nasze zdrowie.
Po jakie jeszcze produkty warto sięgać i dlaczego? Posłuchaj rozmowy z Ewą Podsiadły-Natorską. Rozmawiała Beata Okulińska:
I jeszcze propozycje podania szpinaku:
CZYTAJ DALEJ
Kasia z Kozienic i jej nowe piosenki
12 stycznia 2025, 15:04
Portrety z historią w tle
10 stycznia 2025, 12:37
Styczniowe nowości w kinach
10 stycznia 2025, 12:14
Wolanianki na "Staropolskim kolędowaniu"
09 stycznia 2025, 22:35
Warsztaty rodzinne „Z archiwum potworów”
09 stycznia 2025, 19:26
Rok patrona i inwestycji - Muzeum Malczewskiego podsumowuje 2024 rok
09 stycznia 2025, 10:36
Kultura za złotówkę
08 stycznia 2025, 12:57
Staropolskie kolędowanie po raz 5.
03 stycznia 2025, 12:20
Sylwestrowa „Gala Wiedeńska” z ROK
30 grudnia 2024, 12:18
Finisaż dwóch wystaw w Elektrowni
30 grudnia 2024, 12:04
Kolędy i pastorałki w góralskim klimacie
21 grudnia 2024, 22:49
Świąteczne seanse w kinie
21 grudnia 2024, 17:56
NAJNOWSZE
1
Dbają o alumnów seminarium duchownego
2
Zmarł ks. kan. Stefan Stanisław Roguś
3
Kasia z Kozienic i jej nowe piosenki
4
Misje dla nowych doradców życia rodzinnego
5
Krwiodawcy nagrodzeni
6
Ostatnia droga ks. Artura Hejdy
7
Czy letnia czytelnia będzie większa?
8
Fotowoltaika na powiatowych budynkach