Aktywnie i zdrowo
Żywność ekologiczna
wtorek, 18 października 2016 10:29 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
Żywność ekologiczna to produkty rolne, które są uprawiane bez dodatku nawozów sztucznych i pestycydów oraz na terenach nieskażonych. Są one zdrowsze od rolnictwa uprawianego na skalę przemysłową, choć, niestety, droższe. Taka żywność musi posiadać specjalne certyfikaty i oznaczenia na opakowaniach. Warto sięgać po taką żywność, bo jest ona bogatsza w składniki mineralne i często lepiej smakuje. Taką żywność kupimy w sklepach, ale też na targowiskach od rolników, którzy sprzedają produkty z przydomowych ogródków.
Posłuchaj rozmowy o żywności ekologicznej z Edytą Sieradz-Gnatowską - specjalistką ds. zdrowia publicznego i wegetarianką:
CZYTAJ DALEJ
Krwiodawcy nagrodzeni
11 stycznia 2025, 20:34
Czy letnia czytelnia będzie większa?
10 stycznia 2025, 17:49
Fotowoltaika na powiatowych budynkach
10 stycznia 2025, 15:19
Superpiechurzy pokonają co najmniej 390 km
09 stycznia 2025, 17:51
Zmiana na stanowisku komendanta policji w Końskich
09 stycznia 2025, 09:18
Nowy sprzęt dla OSP w Kowali
09 stycznia 2025, 09:12
Dwukadencyjność do lamusa?
08 stycznia 2025, 12:10
Leśnicy podsumowali akcję "Choinka 24"
08 stycznia 2025, 07:18
Wkrótce autobus z Końskich na stację Opoczno Południe
07 stycznia 2025, 17:50
Azorek uratowany
07 stycznia 2025, 14:24
Kazanów miastem
07 stycznia 2025, 09:49
Orszak Trzech Króli przeszedł ulicami Końskich
06 stycznia 2025, 16:04