Aktywnie i zdrowo
Smog kontra jedzenie
czwartek, 16 lutego 2017 18:01 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
W walce ze skutkami smogu może nam pomóc jedzenie. Są produkty spożywcze, dostarczające organizmowi niezbędne substancje, które zabezpieczają organizm przed szkodliwym wpływem toksyn - mówi Ewa Podsiadły-Natorska, dziennikarka specjalizująca się w tematyce zdrowego odżywiania. Ułatwiają też usuwanie toksyn, które do naszego organizmu dostają się na skutek oddychania zanieczyszczonym powietrzem. Do tych produktów należą m.in. awokado, szpinak, cytrusy, czosnek czy imbir, ale też czekolada. Warto je włączyć do codziennego menu, by ograniczyć negatywny wpływ smogu na nasze zdrowie.
Po jakie jeszcze produkty warto sięgać i dlaczego? Posłuchaj rozmowy z Ewą Podsiadły-Natorską. Rozmawiała Beata Okulińska:
I jeszcze propozycje podania szpinaku:
CZYTAJ DALEJ
Obwodnica Końskich w budżecie województwa
24 grudnia 2024, 12:02
Starosta przysuski powołał swojego pełnomocnika
24 grudnia 2024, 11:43
Mikołajki z Eneą Wytwarzanie
24 grudnia 2024, 10:55
Koneckie paczki na Litwie
24 grudnia 2024, 09:27
Świąteczna piosenka od policjantów
23 grudnia 2024, 18:41
Wigilijne spotkanie w Opocznie
22 grudnia 2024, 19:50
Opoczyńscy strzelcy w hołdzie bohaterom
21 grudnia 2024, 18:57
Spotkanie wigilijne w Drzewicy
20 grudnia 2024, 16:10
Niezwykły koncert kolęd w Opocznie
20 grudnia 2024, 15:56
Powiat radomski: wszyscy radni za budżetem na 2025 rok
20 grudnia 2024, 13:18
Powiat przysuski: jednogłośnie za budżetem
20 grudnia 2024, 13:13
Przed nami Opoczyńskie Spotkanie Wigilijne
20 grudnia 2024, 10:53
NAJNOWSZE
1
Tajemnica bliskości Boga
2
Słowo Biskupa Radomskiego na Boże Narodzenie 2024
3
Przebudowano ważne skrzyżowanie w Radomiu
4
Obwodnica Końskich w budżecie województwa
5
Starosta przysuski powołał swojego pełnomocnika
6
Odbyły się rekolekcje dla mężczyzn
7
Nowoczesne rozwiązania na linii Warszawa - Radom
8
Mikołajki z Eneą Wytwarzanie