Radom 90.7 FM | Końskie i Opoczno 94 FM | Skarżysko Kam. 94.5 FM | Kozienice 97.9 FM
Na antenie:
PRZEBOJE Z NUTĄ NOSTALGII
Radio Plus Radom
Patron dnia: św. Zyta, dziewica
Dziś jest: Sobota, 27 kwietnia 2024

Audycje Radiowe

Do pracy z pudełkiem

poniedziałek, 23 listopada 2020 19:04 / Autor: Beata Okulińska
fot.. pixabay
Beata Okulińska

Lunchboxy, czyli pudełka, do których pakujemy posiłek do pracy, stają sie coraz bardziej popularne. Ważne jednak, by w tym pudełku znalazły się zdrowe produkty - mówi nasz gość Aneta Czarnecka - propagatorka zdrowego stylu życia.

Na rynku znajdziemy ogromny wybór lunchboxów - plastikowe, metalowe, aluminiowe i bambusowe. Niektóre mają specjalne przegródki, inne pełnią rolę termosów. Dzięki nim możemy poza domem zjeść wartościowy posiłek. 

Do lunchboxu możemy spakować dania typu pierogi, naleśniki czy racuchy, ale też cały obiad, jeśli w pracy mamy możliwość podgrzania. - Pamiętajmy jednak, by była to potrawa przyrządzona w domu, bo gdy do lunchboxu zapakujemy jakieś danie z torebki, nie będzie to miało sensu - mówi Aneta Czarnecka. 

- Czasem przygotowanie dania do lunchboxu trwa dlużej niż zrobienie kanapki, ale w końcu chodzi o to, byśmy zdrowo się odżywiali. Dla zdrowia warto wstać kilka minut wcześniej, by potem w pracy zjeść sycący i ciepły posiłek - dodaje.

Posłuchaj rozmowy z Anetą Czarnecką o tym, jakie posiłki możemy przygotować do lunchboxu:

Rozmawiała Beata Okulinska.