Aktywnie i zdrowo
Żywność ekologiczna
wtorek, 18 października 2016 10:29 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
Żywność ekologiczna to produkty rolne, które są uprawiane bez dodatku nawozów sztucznych i pestycydów oraz na terenach nieskażonych. Są one zdrowsze od rolnictwa uprawianego na skalę przemysłową, choć, niestety, droższe. Taka żywność musi posiadać specjalne certyfikaty i oznaczenia na opakowaniach. Warto sięgać po taką żywność, bo jest ona bogatsza w składniki mineralne i często lepiej smakuje. Taką żywność kupimy w sklepach, ale też na targowiskach od rolników, którzy sprzedają produkty z przydomowych ogródków.
Posłuchaj rozmowy o żywności ekologicznej z Edytą Sieradz-Gnatowską - specjalistką ds. zdrowia publicznego i wegetarianką:
NAJNOWSZE
1
Wspólnie świętowali patronalną uroczystość
2
Ogólnopolska Konferencja Wolontariatu Hospicyjnego
3
Będzie kryminał! Festiwal Kryminalny w Radomiu
4
Odsłonięto płyty historyczne przy radomskiej fa...
5
Światło północy w Elektrowni
6
Dbamy o środowisko! Odbyła się zbiórka odpadów
7
Kwadrans dla Pasterza (24 listopada 2024)
8
Jest decyzja środowiskowa dla budowy S12