Aktywnie i zdrowo
Smog kontra jedzenie
czwartek, 16 lutego 2017 18:01 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
W walce ze skutkami smogu może nam pomóc jedzenie. Są produkty spożywcze, dostarczające organizmowi niezbędne substancje, które zabezpieczają organizm przed szkodliwym wpływem toksyn - mówi Ewa Podsiadły-Natorska, dziennikarka specjalizująca się w tematyce zdrowego odżywiania. Ułatwiają też usuwanie toksyn, które do naszego organizmu dostają się na skutek oddychania zanieczyszczonym powietrzem. Do tych produktów należą m.in. awokado, szpinak, cytrusy, czosnek czy imbir, ale też czekolada. Warto je włączyć do codziennego menu, by ograniczyć negatywny wpływ smogu na nasze zdrowie.
Po jakie jeszcze produkty warto sięgać i dlaczego? Posłuchaj rozmowy z Ewą Podsiadły-Natorską. Rozmawiała Beata Okulińska:
I jeszcze propozycje podania szpinaku:
NAJNOWSZE
1
Wspólnie świętowali patronalną uroczystość
2
Ogólnopolska Konferencja Wolontariatu Hospicyjnego
3
Będzie kryminał! Festiwal Kryminalny w Radomiu
4
Odsłonięto płyty historyczne przy radomskiej fa...
5
Światło północy w Elektrowni
6
Dbamy o środowisko! Odbyła się zbiórka odpadów
7
Kwadrans dla Pasterza (24 listopada 2024)
8
Jest decyzja środowiskowa dla budowy S12