Aktywnie i zdrowo
Żywność eko, bio i organiczna
czwartek, 13 grudnia 2018 18:16 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
Żywność eko, zwana też żywnością bio i organiczną, to żywność produkowana metodami rolnictwa ekologicznego. Oznacza to, że rolnicy nie wykorzystują w uprawie nawozów sztucznych i pestycydów, a swoje uprawy prowadzą na wolnej od zanieczyszczeń glebie. Dzięki temu taka żywność zawiera więcej cennych składników, jest zdrowsza i lepiej smakuje. Wszystkie produkty ekologiczne mają specjalne oznaczenia.
Posłuchaj rozmowy o żywności ekologicznej z Jarosławem Seremakiem z Dobrego Sklepu ze zdrową żywnością w Radomiu:
Rozmawiała Beata Okulińska.
NAJNOWSZE
1
Wspólnie świętowali patronalną uroczystość
2
Ogólnopolska Konferencja Wolontariatu Hospicyjnego
3
Będzie kryminał! Festiwal Kryminalny w Radomiu
4
Odsłonięto płyty historyczne przy radomskiej fa...
5
Światło północy w Elektrowni
6
Dbamy o środowisko! Odbyła się zbiórka odpadów
7
Kwadrans dla Pasterza (24 listopada 2024)
8
Jest decyzja środowiskowa dla budowy S12