DIECEZJA RADOMSKA
Pracownicy Bajki szkolili się z zakresu zdrowego żywienia
Pod koniec roku kadra Centrum Nauki i Zabawy Bajka Caritas Diecezji Radomskiej uczestniczyła w szkoleniu dla koordynatorów oraz osób odpowiedzialnych za realizację Programu Żółty Talerz, który jest realizowany przez Kulczyk Foundation.
Tematem przewodnim warsztatów z zakresu zdrowego żywienia, była "Dieta planetarna - jak zmienić jadłospis". Wykłady prowadzone były przez dr hab. Joanne Myszkowską - Ryciak, jednego z ekspertów Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Zaś część praktyczna, odbyła się pod okiem Katarzyny Bosackiej - dziennikarki prasowej i telewizyjnej, propagatorki zdrowego żywienia i świadomości konsumenckiej oraz prowadzącej kultowy program "Wiem, co jem i wiem, co kupuje".
- Już kolejny raz uczestniczymy w szkoleniu w ramach prowadzonego, między innymi w naszej Bajce, Programu Żółty Talerz. Te warsztaty, to skarbnica wiedzy. Wykłady prowadzone są w sposób ciekawy, z różnej perspektywy. Część praktyczna, czyli wspólne gotowanie, to nie tylko dopełnienie całości, ale to nowe umiejętności, rozmowy oraz wymiana doświadczeń, pomiędzy osobami pracującymi w klubach, świetlicach, warsztatach, czy domach dziecka. Te nowinki, pomysły, oraz przekazaną wiedzę wykorzystujemy z wielką satysfakcją w naszej codziennej pracy, z najbardziej wymagającym - młodym człowiekiem - mówi Paulina Zalewska, kierownik CNiZ Bajka.
https://radioplus.com.pl/index.php/diecezja/67973-pracownicy-bajki-szkolili-sie-z-zakresu-zdrowego-zywienia#sigProGalleriae55c8ba0c9