REGION
Tu liczy się jakość i smak
sobota, 13 lutego 2016 12:20 / Autor:
fot. www.mazovia.eu
Jeszcze do końca lutego można zgłaszać produkty do konkursu Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego.
W konkursie mogą brać udział zarówno wytwórcy indywidualni i producenci. W każdej grupie jest osiem kategorii: wyroby piekarnicze, cukiernicze, przetwory mięsne, ryby i przetwory rybne, przetwory owocowe i warzywne, produkty mleczarskie, miody oraz napoje. Dotychczas nagrodzonych zostało około 100 produktów m.in. Twaróg „Garwoliński”, ser z OSM w Sierpcu, „Mazurek Chopina” z Zakładu Cukierniczego „Lukrecja” w Sochaczewie, Cydr Ignaców, Sójka Mazowiecka czy olej rzepakowy Kesslera. W ubiegłym roku triumfowały: boczek rolowany, powidła śliwkowe bez cukru czy pierogi drożdżowe. To już dziewiąta edycja konkursu. Zgłoszenia można pobrać ze strony Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego.
CZYTAJ DALEJ
Opoczyńscy strzelcy w hołdzie bohaterom
21 grudnia 2024, 18:57
Spotkanie wigilijne w Drzewicy
20 grudnia 2024, 16:10
Niezwykły koncert kolęd w Opocznie
20 grudnia 2024, 15:56
Powiat radomski: wszyscy radni za budżetem na 2025 rok
20 grudnia 2024, 13:18
Powiat przysuski: jednogłośnie za budżetem
20 grudnia 2024, 13:13
Przed nami Opoczyńskie Spotkanie Wigilijne
20 grudnia 2024, 10:53
Nietrzeźwy nastolatek. Interwencja dzielnicowych z Drzewicy
19 grudnia 2024, 14:32
Mural z Piłsudskim w Potworowie
19 grudnia 2024, 14:35
Zakończono rozbudowę starostwa w Przysusze
19 grudnia 2024, 14:15
W Opocznie wystawa o rotmistrzu Mieroszewskim
19 grudnia 2024, 13:41
Efektowna ekspozycja deserów – witryna chłodnicza na ciasta w Twoim lokalu
19 grudnia 2024, 13:24
Burmistrz Odrzywołu o kolejnych zamierzeniach samorządu
19 grudnia 2024, 16:52