Aktywnie i zdrowo
Sezon na szparagi
piątek, 20 maj 2016 12:21 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
Rozpoczął się sezon na szparagi. Warto po nie sięgać, bo posiadają wiele zalet: mają mało kalorii i dużo wartości odżywczych, poprawiają trawienie, wzmacniają odporność, poprawiają wzrok i wygląd skóry, pomagają przy migrenie.
Białe szparagi należy obrać ze skórki, zielone można gotować bez obierania. Przed włożeniem do garnka należy odciąć zdrewniałe końcówki. Szparagi gotujemy od 7 do 10 minut.
Możemy je zapiekać, gotować na parze, grillować, polewać sosem, dodawać do kaszy czy makaronu, robić zupę krem, dodawać do sałatki oraz zrobić pesto.
Posłuchaj rozmowy o zaletach szparagów. Z Krzysztofem Blankiem - trenerem osobistym i dietetykiem rozmawiała Beata Okulińska:
CZYTAJ DALEJ
Radomiak wygrał mecz za 6 punktów
15 grudnia 2024, 17:39
VIII Mistrzostwa Grupy Enea w Tenisie Stołowym już rozstrzygnięte
14 grudnia 2024, 15:04
Radomiak Radom zremisował z GKS Katowice
07 grudnia 2024, 11:52
Wybierzemy się na lodowisko!
05 grudnia 2024, 19:28
Bolesna porażka Radomiaka
03 grudnia 2024, 12:09
IV Turniej Piłki Nożnej o Puchar Prezesa Enei Wytwarzanie już za nami
27 listopada 2024, 13:56
Porażka Radomiaka
24 listopada 2024, 15:16
To było spotkanie pełne sportowych emocji
22 listopada 2024, 14:51
Pewne zwycięstwo Czarnych Radom
17 listopada 2024, 15:40
Wygrana Radomki w pucharze CEV
08 listopada 2024, 09:07
Radomiak zremisował z Piastem
03 listopada 2024, 15:41
IV Konkurs Szachowe Zaduszki
02 listopada 2024, 09:01