Aktywnie i zdrowo
Żywność ekologiczna
wtorek, 18 października 2016 10:29 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
Żywność ekologiczna to produkty rolne, które są uprawiane bez dodatku nawozów sztucznych i pestycydów oraz na terenach nieskażonych. Są one zdrowsze od rolnictwa uprawianego na skalę przemysłową, choć, niestety, droższe. Taka żywność musi posiadać specjalne certyfikaty i oznaczenia na opakowaniach. Warto sięgać po taką żywność, bo jest ona bogatsza w składniki mineralne i często lepiej smakuje. Taką żywność kupimy w sklepach, ale też na targowiskach od rolników, którzy sprzedają produkty z przydomowych ogródków.
Posłuchaj rozmowy o żywności ekologicznej z Edytą Sieradz-Gnatowską - specjalistką ds. zdrowia publicznego i wegetarianką:
CZYTAJ DALEJ
Radomiak wygrał mecz za 6 punktów
15 grudnia 2024, 17:39
VIII Mistrzostwa Grupy Enea w Tenisie Stołowym już rozstrzygnięte
14 grudnia 2024, 15:04
Radomiak Radom zremisował z GKS Katowice
07 grudnia 2024, 11:52
Wybierzemy się na lodowisko!
05 grudnia 2024, 19:28
Bolesna porażka Radomiaka
03 grudnia 2024, 12:09
IV Turniej Piłki Nożnej o Puchar Prezesa Enei Wytwarzanie już za nami
27 listopada 2024, 13:56
Porażka Radomiaka
24 listopada 2024, 15:16
To było spotkanie pełne sportowych emocji
22 listopada 2024, 14:51
Pewne zwycięstwo Czarnych Radom
17 listopada 2024, 15:40
Wygrana Radomki w pucharze CEV
08 listopada 2024, 09:07
Radomiak zremisował z Piastem
03 listopada 2024, 15:41
IV Konkurs Szachowe Zaduszki
02 listopada 2024, 09:01