Aktywnie i zdrowo
Smog kontra jedzenie
czwartek, 16 lutego 2017 18:01 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
W walce ze skutkami smogu może nam pomóc jedzenie. Są produkty spożywcze, dostarczające organizmowi niezbędne substancje, które zabezpieczają organizm przed szkodliwym wpływem toksyn - mówi Ewa Podsiadły-Natorska, dziennikarka specjalizująca się w tematyce zdrowego odżywiania. Ułatwiają też usuwanie toksyn, które do naszego organizmu dostają się na skutek oddychania zanieczyszczonym powietrzem. Do tych produktów należą m.in. awokado, szpinak, cytrusy, czosnek czy imbir, ale też czekolada. Warto je włączyć do codziennego menu, by ograniczyć negatywny wpływ smogu na nasze zdrowie.
Po jakie jeszcze produkty warto sięgać i dlaczego? Posłuchaj rozmowy z Ewą Podsiadły-Natorską. Rozmawiała Beata Okulińska:
I jeszcze propozycje podania szpinaku:
CZYTAJ DALEJ
To było spotkanie pełne sportowych emocji
22 listopada 2024, 14:51
Pewne zwycięstwo Czarnych Radom
17 listopada 2024, 15:40
Wygrana Radomki w pucharze CEV
08 listopada 2024, 09:07
Radomiak zremisował z Piastem
03 listopada 2024, 15:41
IV Konkurs Szachowe Zaduszki
02 listopada 2024, 09:01
Komunikat Zarządu RKS Radomiak
31 października 2024, 10:38
SUPER SPRINT z okazji Święta Niepodległości
24 października 2024, 12:38
Radomianin medalistą mistrzostw Europy
23 października 2024, 15:40
Wygrana Radomiaka z Puszczą Niepołomice
22 października 2024, 11:00
Szczypiornistki ELMAS-KPS APR Radom wracają na parkiety Ligi Centralnej
09 października 2024, 12:02
Wygrana Radomki
07 października 2024, 10:02
Kolejna porażka Czarnych
06 października 2024, 14:27
NAJNOWSZE
1
Jest decyzja środowiskowa dla budowy S12
2
Rekordzista oddał 80 litrów krwi
3
ZUS: „renta wdowia”. Wnioski od stycznia 2025 r.
4
Mazowieckie Forum Społeczne – święto pracownikó...
5
Historyczny dzień dla Szkoły Muzycznej w Kozien...
6
To było spotkanie pełne sportowych emocji
7
Rzecz o Majdanku
8
Radomska szkoła będzie kształciła hakerów