Aktywnie i zdrowo
Sezon na szparagi
piątek, 20 maj 2016 12:21 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
Rozpoczął się sezon na szparagi. Warto po nie sięgać, bo posiadają wiele zalet: mają mało kalorii i dużo wartości odżywczych, poprawiają trawienie, wzmacniają odporność, poprawiają wzrok i wygląd skóry, pomagają przy migrenie.
Białe szparagi należy obrać ze skórki, zielone można gotować bez obierania. Przed włożeniem do garnka należy odciąć zdrewniałe końcówki. Szparagi gotujemy od 7 do 10 minut.
Możemy je zapiekać, gotować na parze, grillować, polewać sosem, dodawać do kaszy czy makaronu, robić zupę krem, dodawać do sałatki oraz zrobić pesto.
Posłuchaj rozmowy o zaletach szparagów. Z Krzysztofem Blankiem - trenerem osobistym i dietetykiem rozmawiała Beata Okulińska:
CZYTAJ DALEJ
Po Gdańsku czas na Radom
19 grudnia 2024, 13:34
Zakup nieruchomości w Radomiu
19 grudnia 2024, 13:15
Żołnierska Wigilia
18 grudnia 2024, 13:46
Nie chcą wygaszać mandatów radnych
17 grudnia 2024, 10:22
Nie będzie trzeciego szpitala w Radomiu
16 grudnia 2024, 14:47
Uchwalono budżet Radomia na 2025 rok
16 grudnia 2024, 14:13
Odbyła się miejska Wigilia w Radomiu
16 grudnia 2024, 12:13
Zabrakło dialogu?
16 grudnia 2024, 11:40
Podpalił radiowóz policyjny
14 grudnia 2024, 15:20
Wigilia dla potrzebujących
14 grudnia 2024, 14:43
Dar dla naszych bohaterów
13 grudnia 2024, 13:57
Podwyżki dla pracowników radomskiej oświaty
13 grudnia 2024, 10:22