Aktywnie i zdrowo
Żywność ekologiczna
wtorek, 18 października 2016 10:29 / Autor: Beata Okulińska

Beata Okulińska
Żywność ekologiczna to produkty rolne, które są uprawiane bez dodatku nawozów sztucznych i pestycydów oraz na terenach nieskażonych. Są one zdrowsze od rolnictwa uprawianego na skalę przemysłową, choć, niestety, droższe. Taka żywność musi posiadać specjalne certyfikaty i oznaczenia na opakowaniach. Warto sięgać po taką żywność, bo jest ona bogatsza w składniki mineralne i często lepiej smakuje. Taką żywność kupimy w sklepach, ale też na targowiskach od rolników, którzy sprzedają produkty z przydomowych ogródków.
Posłuchaj rozmowy o żywności ekologicznej z Edytą Sieradz-Gnatowską - specjalistką ds. zdrowia publicznego i wegetarianką:
CZYTAJ DALEJ
Strzelał z broni do innego kierowcy
17 grudnia 2025, 10:39
Bezpieczeństwo przed świętami
17 grudnia 2025, 10:15
Radomianie chcą wiedzieć więcej
16 grudnia 2025, 09:44
Budżet Radomia na 2026 rok uchwalony
16 grudnia 2025, 09:30
Nielegalnie handlowali lekami przeciwbólowymi z morfiną
12 grudnia 2025, 07:32
Śmiertelny wypadek na torach
10 grudnia 2025, 08:54
Brakuje krwi!
09 grudnia 2025, 09:41
Wolanowska oficjalnie oddana do użytku
03 grudnia 2025, 11:30
Ruszamy z przetargiem na kolejny odcinek S12
02 grudnia 2025, 11:38
Miliony złotych dla Radomia
28 listopada 2025, 12:11
Prędkość podsumowana
28 listopada 2025, 11:20
Nowy obiekt, nowe możliwości
25 listopada 2025, 12:10
NAJNOWSZE
1
Słowo Biskupa Radomskiego Marka Solarczyka na B...
2
Radom: wigilia dla samotnych i potrzebujących
3
Adwent – to, za przykładem świętej Rity, czas z...
4
Wystartowała kolejna edycja Grantów Obywatelski...
5
Zamiast wyrzucać żywność, podziel się nią z innymi
6
Wsparcie dla kolejowej inwestycji
7
Groźny pożar w Mleczkowie
8
IV Edycja Koncertu Bożonarodzeniowego