
Aktywnie i zdrowo
Żywność ekologiczna
wtorek, 18 października 2016 10:29 / Autor: Beata Okulińska


Beata Okulińska
Żywność ekologiczna to produkty rolne, które są uprawiane bez dodatku nawozów sztucznych i pestycydów oraz na terenach nieskażonych. Są one zdrowsze od rolnictwa uprawianego na skalę przemysłową, choć, niestety, droższe. Taka żywność musi posiadać specjalne certyfikaty i oznaczenia na opakowaniach. Warto sięgać po taką żywność, bo jest ona bogatsza w składniki mineralne i często lepiej smakuje. Taką żywność kupimy w sklepach, ale też na targowiskach od rolników, którzy sprzedają produkty z przydomowych ogródków.
Posłuchaj rozmowy o żywności ekologicznej z Edytą Sieradz-Gnatowską - specjalistką ds. zdrowia publicznego i wegetarianką:
CZYTAJ DALEJ

Radni "za" poszerzeniem Radomia
21 marca 2025, 07:44

O autyzmie w Radomiu
20 marca 2025, 12:48

Uwaga na oszustów podszywających się pod ZUS
20 marca 2025, 12:43

Rodzic na zastępstwo - miłość na zawsze! - ruszyły szkolenia
20 marca 2025, 06:46

Uniwersytet i ZUS podpisały umowę o współpracy!
19 marca 2025, 10:10

Topienie Marzanny
18 marca 2025, 13:01

Labirynty edukacji
17 marca 2025, 12:26

Gala Mistrzów Powiatu Radomskiego
17 marca 2025, 11:18

W trosce o bezpieczeństwo ratowników medycznych
17 marca 2025, 11:08

Porozumienie o szkoleniu młodzieży
13 marca 2025, 11:29

Chirurgia w Radomiu na bardzo wysokim poziomie!
12 marca 2025, 09:46

Regionalny Zlot Kolekcjonerski
12 marca 2025, 08:40