RADOM
Po zdrowie do gastronomika
Czas na zdrowe podsumowanie rządowego projektu "Bezpieczna i Przyjazna Szkoła" wdrażanego w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. W piątek odbędzie się Festyn Zdrowia.
Impreza będzie podsumowaniem projektu, dzięki któremu przez ostatnie dwa lata szkoła prowadziła wiele działań w zakresie zdrowego żywienia. Były to m.in warsztaty żywieniowe oraz prelekcje - wyjaśnia Olga Wróblewska - nauczyciel przedmiotów zawodowych w radomskim gastronomiku:
Festyn odbędzie się pod znakiem zdrowia i żywego imprezy. W czasie imprezy lokalni przedsiębiorcy będą prezentować swoje zdrowe wyroby. Dla uczestników festynu przygotowane zostaną również stanowiska, gdzie przybliżone będą zasady zdrowego żywienia. nie zabraknie stanowisk pomiaru tkanki tłuszczowej oraz poradnictwa.
Swoje potrawy zaprezentują uczniowie i nauczyciele ZSSiH, więc smakosze również znajdą coś dla siebie. To jeszcze nie wszystko - podkreśla Katarzyna Adamus - nauczyciel przedmiotów zawodowych Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu:
Zaproszenie skierowane jest zarówno do uczniów radomskich szkół, jak i do wszystkich zainteresowanych tematyką zdrowego żywienia.
Impreza odbędzie się w piątek, 2 grudnia w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu przy ul. Armii Ludowej 1. Start o godz. 10:45.
Festynowi Zdrowia w radomskim gastronomiku patronuje Radio Plus Radom.