Aktywnie i zdrowo
Smog kontra jedzenie
czwartek, 16 lutego 2017 18:01 / Autor: Beata Okulińska

Beata Okulińska
W walce ze skutkami smogu może nam pomóc jedzenie. Są produkty spożywcze, dostarczające organizmowi niezbędne substancje, które zabezpieczają organizm przed szkodliwym wpływem toksyn - mówi Ewa Podsiadły-Natorska, dziennikarka specjalizująca się w tematyce zdrowego odżywiania. Ułatwiają też usuwanie toksyn, które do naszego organizmu dostają się na skutek oddychania zanieczyszczonym powietrzem. Do tych produktów należą m.in. awokado, szpinak, cytrusy, czosnek czy imbir, ale też czekolada. Warto je włączyć do codziennego menu, by ograniczyć negatywny wpływ smogu na nasze zdrowie.
Po jakie jeszcze produkty warto sięgać i dlaczego? Posłuchaj rozmowy z Ewą Podsiadły-Natorską. Rozmawiała Beata Okulińska:
I jeszcze propozycje podania szpinaku:
CZYTAJ DALEJ
Strzelał z broni do innego kierowcy
17 grudnia 2025, 10:39
Bezpieczeństwo przed świętami
17 grudnia 2025, 10:15
Radomianie chcą wiedzieć więcej
16 grudnia 2025, 09:44
Budżet Radomia na 2026 rok uchwalony
16 grudnia 2025, 09:30
Nielegalnie handlowali lekami przeciwbólowymi z morfiną
12 grudnia 2025, 07:32
Śmiertelny wypadek na torach
10 grudnia 2025, 08:54
Brakuje krwi!
09 grudnia 2025, 09:41
Wolanowska oficjalnie oddana do użytku
03 grudnia 2025, 11:30
Ruszamy z przetargiem na kolejny odcinek S12
02 grudnia 2025, 11:38
Miliony złotych dla Radomia
28 listopada 2025, 12:11
Prędkość podsumowana
28 listopada 2025, 11:20
Nowy obiekt, nowe możliwości
25 listopada 2025, 12:10
NAJNOWSZE
1
Słowo Biskupa Radomskiego Marka Solarczyka na B...
2
Radom: wigilia dla samotnych i potrzebujących
3
Adwent – to, za przykładem świętej Rity, czas z...
4
Wystartowała kolejna edycja Grantów Obywatelski...
5
Zamiast wyrzucać żywność, podziel się nią z innymi
6
Wsparcie dla kolejowej inwestycji
7
Groźny pożar w Mleczkowie
8
IV Edycja Koncertu Bożonarodzeniowego