Aktywnie i zdrowo
Smog kontra jedzenie
czwartek, 16 lutego 2017 18:01 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
W walce ze skutkami smogu może nam pomóc jedzenie. Są produkty spożywcze, dostarczające organizmowi niezbędne substancje, które zabezpieczają organizm przed szkodliwym wpływem toksyn - mówi Ewa Podsiadły-Natorska, dziennikarka specjalizująca się w tematyce zdrowego odżywiania. Ułatwiają też usuwanie toksyn, które do naszego organizmu dostają się na skutek oddychania zanieczyszczonym powietrzem. Do tych produktów należą m.in. awokado, szpinak, cytrusy, czosnek czy imbir, ale też czekolada. Warto je włączyć do codziennego menu, by ograniczyć negatywny wpływ smogu na nasze zdrowie.
Po jakie jeszcze produkty warto sięgać i dlaczego? Posłuchaj rozmowy z Ewą Podsiadły-Natorską. Rozmawiała Beata Okulińska:
I jeszcze propozycje podania szpinaku:
CZYTAJ DALEJ
Ostatni spacer po blokowiskach Radomia – Gołębiów II i osiedle Akademickie
22 listopada 2024, 14:00
Będą obradowali radomscy radni
22 listopada 2024, 12:39
Coraz więcej osób słucha Radia Plus Radom!
21 listopada 2024, 14:23
Odbył się Piknik Niepodległościowy
21 listopada 2024, 14:14
NIE dla Miejskiego Urzędu Pracy w Radomiu
21 listopada 2024, 13:38
Dziękujemy pracownikom socjalnym
21 listopada 2024, 13:13
Twoja krew, moje życie!
21 listopada 2024, 11:35
Przewoził 20 kg narkotyków. Został zatrzymany
21 listopada 2024, 11:22
Radomski Informator Seniora
21 listopada 2024, 09:15
Nietrzeźwy kierowca prowadził miejski autobus. Aktualizacja
20 listopada 2024, 17:07
Dla rodziców i dla dzieci. Dzień otwarty w poradni przy ul. Głównej
20 listopada 2024, 16:50
O nowoczesnych technologiach w szkole i administracji
20 listopada 2024, 13:33
NAJNOWSZE
1
To było spotkanie pełne sportowych emocji
2
Radomska szkoła będzie kształciła hakerów
3
Ostatni spacer po blokowiskach Radomia – Gołębi...
4
Ruszył program „Mazowsze dla zwierząt”
5
Świąteczna wystawa w Kamienicy Deskurów
6
Zmarł ks. Grzegorz Kucharski
7
Będą obradowali radomscy radni
8
Nominacja dla ks. Bochniaka