Aktywnie i zdrowo
Smog kontra jedzenie
czwartek, 16 lutego 2017 18:01 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
W walce ze skutkami smogu może nam pomóc jedzenie. Są produkty spożywcze, dostarczające organizmowi niezbędne substancje, które zabezpieczają organizm przed szkodliwym wpływem toksyn - mówi Ewa Podsiadły-Natorska, dziennikarka specjalizująca się w tematyce zdrowego odżywiania. Ułatwiają też usuwanie toksyn, które do naszego organizmu dostają się na skutek oddychania zanieczyszczonym powietrzem. Do tych produktów należą m.in. awokado, szpinak, cytrusy, czosnek czy imbir, ale też czekolada. Warto je włączyć do codziennego menu, by ograniczyć negatywny wpływ smogu na nasze zdrowie.
Po jakie jeszcze produkty warto sięgać i dlaczego? Posłuchaj rozmowy z Ewą Podsiadły-Natorską. Rozmawiała Beata Okulińska:
I jeszcze propozycje podania szpinaku:
CZYTAJ DALEJ
Po Gdańsku czas na Radom
19 grudnia 2024, 13:34
Zakup nieruchomości w Radomiu
19 grudnia 2024, 13:15
Żołnierska Wigilia
18 grudnia 2024, 13:46
Nie chcą wygaszać mandatów radnych
17 grudnia 2024, 10:22
Nie będzie trzeciego szpitala w Radomiu
16 grudnia 2024, 14:47
Uchwalono budżet Radomia na 2025 rok
16 grudnia 2024, 14:13
Odbyła się miejska Wigilia w Radomiu
16 grudnia 2024, 12:13
Zabrakło dialogu?
16 grudnia 2024, 11:40
Podpalił radiowóz policyjny
14 grudnia 2024, 15:20
Wigilia dla potrzebujących
14 grudnia 2024, 14:43
Dar dla naszych bohaterów
13 grudnia 2024, 13:57
Podwyżki dla pracowników radomskiej oświaty
13 grudnia 2024, 10:22