Aktywnie i zdrowo
Smog kontra jedzenie
czwartek, 16 lutego 2017 18:01 / Autor: Beata Okulińska

Beata Okulińska
W walce ze skutkami smogu może nam pomóc jedzenie. Są produkty spożywcze, dostarczające organizmowi niezbędne substancje, które zabezpieczają organizm przed szkodliwym wpływem toksyn - mówi Ewa Podsiadły-Natorska, dziennikarka specjalizująca się w tematyce zdrowego odżywiania. Ułatwiają też usuwanie toksyn, które do naszego organizmu dostają się na skutek oddychania zanieczyszczonym powietrzem. Do tych produktów należą m.in. awokado, szpinak, cytrusy, czosnek czy imbir, ale też czekolada. Warto je włączyć do codziennego menu, by ograniczyć negatywny wpływ smogu na nasze zdrowie.
Po jakie jeszcze produkty warto sięgać i dlaczego? Posłuchaj rozmowy z Ewą Podsiadły-Natorską. Rozmawiała Beata Okulińska:
I jeszcze propozycje podania szpinaku:
CZYTAJ DALEJ
Lokatorzy otrzymali klucze do swoich mieszkań
20 listopada 2025, 13:12
Wszystkie trybuny są gotowe
20 listopada 2025, 12:43
Nowe skrzydło sportowe w IV LO!
20 listopada 2025, 11:09
Młodzież i jej pasje na scenie w Resursie
19 listopada 2025, 08:21
Kolejne ulice będą utwardzone
19 listopada 2025, 07:36
17 listopada to Dzień Wcześniaka!
17 listopada 2025, 14:32
Uczniowie II LO w Radomiu mają nową halę sportową
13 listopada 2025, 13:12
Szpital chce wziąć 150 mln zł pożyczki
12 listopada 2025, 10:51
Super Sprint z okazji Święta Niepodległości
07 listopada 2025, 14:33
W Radomiu działa już Mobilny Punkt Miłosierdzia
07 listopada 2025, 14:12
PSP 6 dla Niepodległej
07 listopada 2025, 13:46
Muzeum PRL-u warto odwiedzić
07 listopada 2025, 13:33
NAJNOWSZE
1
Twórcy opoczyńskiego przemysłu ceramicznego uho...
2
W niedzielę strzelecki bieg w Białaczowie
3
Pracownik socjalny - cichy bohater pomocy społe...
4
Kwadrans dla Pasterza (21 listopada 2025)
5
Jubileusz koneckiego oddziału PTTK
6
W niedzielę Rewia Sztuki Ludowej
7
40 lat na deskach teatru
8
Konecka kolegiata pięknieje