Radom 90.7 FM | Końskie i Opoczno 94 FM | Skarżysko Kam. 94.5 FM | Kozienice 97.9 FM
Na antenie:
PRZEBOJE Z NUTĄ NOSTALGII
Radio Plus Radom
Patron dnia: św. Jan Kanty, kapłan
Dziś jest: Niedziela, 20 października 2024

RADOM

Kilka świątecznych rad na ostatnią chwilę

sobota, 31 marca 2018 08:43 / Autor: Beata Okulińska
Kilka świątecznych rad na ostatnią chwilę
Beata Okulińska

W święta lepiej postawić na jakość, a nie ilość. Jeśli zamienimy produkty, z których robimy świąteczne potrawy na zdrowsze, nie stracą na smaku, a zyskają jakości - mówi Aneta Czarnecka, propagatorka zdrowego stylu życia.

Wystarczy niewiele, aby potrawy były zdrowsze: niezdrowe tłuszcze zastąpmy olejami, te rafinowane wymmieńmy na nierafinowane, mąkę pszenną wymieńmy na przykład na owsianą, zamiast rafinowanego cukru użyjmy słodkich suszonych owoców. Smakujmy potrawy zamiast je pochłaniać i wyjdźmy na rodzinny spacer - radzi Aneta Czarnecka. Pamiętajmy też, że Święta Wielkanocne to święta wiosenne, a wiosna to pora kiedy wszystko dookoła staje się radośniejsze i lżejsze. Warto, by były takie także potrawy na naszych stołach. Niech nie zabraknie na nich sałatek i jaj faszerowanych kolorowymi warzywnymi pastami.

Posłuchaj rozmowy z Anetą Czarnecką:

Rozmawiała Beata Okulińska.