Aktywnie i zdrowo
Żywność eko, bio i organiczna
czwartek, 13 grudnia 2018 18:16 / Autor: Beata Okulińska

Beata Okulińska
Żywność eko, zwana też żywnością bio i organiczną, to żywność produkowana metodami rolnictwa ekologicznego. Oznacza to, że rolnicy nie wykorzystują w uprawie nawozów sztucznych i pestycydów, a swoje uprawy prowadzą na wolnej od zanieczyszczeń glebie. Dzięki temu taka żywność zawiera więcej cennych składników, jest zdrowsza i lepiej smakuje. Wszystkie produkty ekologiczne mają specjalne oznaczenia.
Posłuchaj rozmowy o żywności ekologicznej z Jarosławem Seremakiem z Dobrego Sklepu ze zdrową żywnością w Radomiu:
Rozmawiała Beata Okulińska.
CZYTAJ DALEJ
Nieodpowiedzialni kierowcy zatrzymani po alkoholu, bez uprawnień i z sądowymi zakazami
25 listopada 2025, 07:25
Pracownik socjalny - cichy bohater pomocy społecznej
21 listopada 2025, 12:33
Lokatorzy otrzymali klucze do swoich mieszkań
20 listopada 2025, 13:12
Wszystkie trybuny są gotowe
20 listopada 2025, 12:43
Nowe skrzydło sportowe w IV LO!
20 listopada 2025, 11:09
Młodzież i jej pasje na scenie w Resursie
19 listopada 2025, 08:21
Kolejne ulice będą utwardzone
19 listopada 2025, 07:36
17 listopada to Dzień Wcześniaka!
17 listopada 2025, 14:32
Uczniowie II LO w Radomiu mają nową halę sportową
13 listopada 2025, 13:12
Szpital chce wziąć 150 mln zł pożyczki
12 listopada 2025, 10:51
Super Sprint z okazji Święta Niepodległości
07 listopada 2025, 14:33
W Radomiu działa już Mobilny Punkt Miłosierdzia
07 listopada 2025, 14:12