RADOM
Okrasa łamał przepisy w Radomiu
Jeden z odcinków telewizyjnego programu kulinarnego "Okrasa łamie przepisy" powstawał w minioną niedzielę w Muzeum Wsi Radomskiej. W tym "kulinarnym przestępstwie" brały również udział członkinie Stowarzyszenia "Nasza Wieś Józefów" z Gminy Kowala. Ich udział w programie był nagrodą za najlepszą potrawę regionalną z ziemniaków, którą Panie zdobyły podczas ubiegłorocznego Festiwalu Ziemniaka. Zwycięską potrawę – "Pazibrodę", przygotowały wspólnie z kucharzem:
W radomskim Skansenie powstały także dwie inne potrawy z dodatkiem suszonych owoców i bakalii – zgodnie z tematem odcinka. Jak powiedział Karol Okrasa, pozwalają one zimą przypomnieć sobie smak lata:
Jak w każdym, tak i w tym odcinku doszło do złamania przepisów. Zupa z owoców połączona została z warzywami, a ryba z owocami. W jaki sposób?
Zarówno kucharz, jak i goście zadowoleni są ze spotkania:
W telewizji radomski odcinek wyemitowany zostanie 20 lutego.
https://radioplus.com.pl/index.php/radom/13555-okrasa-lamal-przepisy-w-radomiu#sigProGalleria5d6895a078