RADOM
Smaczne urodziny JaToJem Sushi w Radomiu
Degustacje, warsztaty, pokazy z mistrzem świata Sushi Cup - JaToJem Sushi zaprasza na trzecie urodziny.
Od trzech lat w hipermarkecie E.Leclerc działa stoisko poświęcone sushi. W najbliższą sobotę, 17 listopada o godz. 15.00 - w związku z trzecimi urodzinami JaToJem Sushi - w hipermarkecie pojawi się gość specjalny - Alon Then - mistrz świata Sushi Cup w Japonii. Będzie można zobaczyć, jak przyrządzić sushi - począwszy od krojenia tuńczyka, aż do formowania rolek. Uczestnicy wydarzenia będą mogli również wziąć udział w degustacjach. Dodatkowo zaplanowane są konkursy i ankiety - do wygrania m.in. zaproszenie na warsztaty sushi.
Sushi to potrawa, która do Polski przybyła z Japonii i staje się już coraz bardziej popularna. To nie tylko "surowa ryba i ryż", ale również ryba grillowana, sushi wegetariańskie, a także z owocami morza - wybór jest spory. Zachęcają walory smakowe, zdrowotne, ale również atrakcyjny wygląd.
O walorach sushi, sposobach jego przygotowania oraz wydarzeniu, które już w sobotę w E.Leclerc w rozmowie z Weroniką Chochoł mówił sushi master Tomasz Wasil: