Wydarzenia
Gratka dla miłośników owoców morza i egzotycznej kuchni w E. Leclerc
Radomski hipermarket E. Leclerc wychodzi ze specjalną ofertą premium dla klientów indywidualnych i placówek gastronomicznych. Czekają owoce morza, ryby, drób oraz owoce i warzywa najwyższej jakości.
W piątek w hipermarkecie odbyła się degustacja i prezentacja oferty. E.Leclerc oferuje owoce morza, ryby z Oceanu Atlantyckiego, ale również drób czy owoce i warzywa z gwarancją świeżości i najwyższej jakości. W ofercie m.in ostrygi, krewetki, małże ekologiczne, trudno dostępne w Polsce ryby. Do tego owoce z całego świata: mango, melony, czarne i żółte maliny, czerwone pomarańcze oraz ekologiczny drób najwyższej jakości: Poulet Fermier – czarny kurczak czy perliczka z farmy w Gers.
Wszystkie te produkty wyróżniają certyfikat Label Rouge, gwarancja pochodzenia IGP oraz świeżość. O świeżości produktów dostępnych w hipermarkecie decyduje m.in. dzień ich zamówienia za granicą, o jakości - prestiżowe certyfikaty - wyjaśnia Thomas Renard-Chardin, prezes hipermarketu E. Leclerc:
Zamówione produkty wyjeżdżają do Polski we wtorek, w środę wieczorem są w Radomiu, a w czwartek od rana już czekają na klientów - dodaje Thomas Renard-Chardin:
Oferta skierowana jest nie tylko dla miłośników kuchni egzotycznej, ale również dla tych, którzy dopiero chcą rozpocząć swoją przygodę z tego typu kuchnią. Przygotowanie chociażby krewetek wcale nie jest trudne. Podpowiada kucharz Tomasz Wasil:
Dostawy towarów premium trafiają do nas w każdy czwartek. Klient może przyjść do naszego sklepu i wybrać to co go interesuje, bądź dokonać zamówienia na przyszły tydzień. Wystarczy do piątku wysłać maila na adres zamowienia@eleclerc.com.pl, a już w kolejny czwartek świeże produkty będą do odbioru w naszym hipermarkecie – informuje Thomas Renard.
https://radioplus.com.pl/index.php/radom/46617-gratka-dla-milosnikow-owocow-morza-i-egzotycznej-kuchni-w-e-leclerc#sigProGalleriac9b2df2a76