Aktywnie i zdrowo
Smog kontra jedzenie
czwartek, 16 lutego 2017 18:01 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
W walce ze skutkami smogu może nam pomóc jedzenie. Są produkty spożywcze, dostarczające organizmowi niezbędne substancje, które zabezpieczają organizm przed szkodliwym wpływem toksyn - mówi Ewa Podsiadły-Natorska, dziennikarka specjalizująca się w tematyce zdrowego odżywiania. Ułatwiają też usuwanie toksyn, które do naszego organizmu dostają się na skutek oddychania zanieczyszczonym powietrzem. Do tych produktów należą m.in. awokado, szpinak, cytrusy, czosnek czy imbir, ale też czekolada. Warto je włączyć do codziennego menu, by ograniczyć negatywny wpływ smogu na nasze zdrowie.
Po jakie jeszcze produkty warto sięgać i dlaczego? Posłuchaj rozmowy z Ewą Podsiadły-Natorską. Rozmawiała Beata Okulińska:
I jeszcze propozycje podania szpinaku:
CZYTAJ DALEJ
Spotkania z literaturą – Wojciech Bonowicz
21 maj 2024, 16:11
Geometria i pamięć Bożenie Kowalskiej (1930 - 2023)
21 maj 2024, 15:43
Ostatnie oprowadzanie kuratorskie po wystawie Leszka Kwiatkowskiego
21 maj 2024, 15:37
Szara strefa poezji
20 maj 2024, 19:44
46 Radomska Wiosna Literacka. Program
20 maj 2024, 23:13
Bajkowa Niedziela na Dzień Dziecka! Ostatnie spotkanie w sezonie
20 maj 2024, 15:08
Orkiestry zagrały w Opocznie
20 maj 2024, 11:00
Spotkania z Historią i Sztuką. Robert Grudzień - koncerty
19 maj 2024, 12:13
Pokaz multimedialny fotografii Małgorzaty Budzisz - Keep on rockin
19 maj 2024, 12:07
Udana Noc Muzeów w Opocznie
18 maj 2024, 22:50
Noc Muzeów w Radomiu - powrót do PRL
18 maj 2024, 22:46
Wystawa malarstwa Witolda Kowalskiego
18 maj 2024, 00:47
NAJNOWSZE
1
I Ogólnopolski Przegląd Musztry Klas Mundurowyc...
2
Spotkania z literaturą – Wojciech Bonowicz
3
Geometria i pamięć Bożenie Kowalskiej (1930 - 2...
4
Ostatnie oprowadzanie kuratorskie po wystawie L...
5
Najwyższe emerytury w Radomiu
6
Przed nami Diecezjalny Dzień Godności Osób Niep...
7
Zakończyła się ocena projektów zgłoszonych do B...
8
Stop podwyżkom od lipca. PiS zbiera podpisy.