Aktywnie i zdrowo
Żywność ekologiczna
wtorek, 18 października 2016 10:29 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
Żywność ekologiczna to produkty rolne, które są uprawiane bez dodatku nawozów sztucznych i pestycydów oraz na terenach nieskażonych. Są one zdrowsze od rolnictwa uprawianego na skalę przemysłową, choć, niestety, droższe. Taka żywność musi posiadać specjalne certyfikaty i oznaczenia na opakowaniach. Warto sięgać po taką żywność, bo jest ona bogatsza w składniki mineralne i często lepiej smakuje. Taką żywność kupimy w sklepach, ale też na targowiskach od rolników, którzy sprzedają produkty z przydomowych ogródków.
Posłuchaj rozmowy o żywności ekologicznej z Edytą Sieradz-Gnatowską - specjalistką ds. zdrowia publicznego i wegetarianką:
CZYTAJ DALEJ
Motocyklowe Mistrzostwa Mazowsza
16 maj 2024, 09:48
III Opoczno Run z Wandą Panfil
13 maj 2024, 14:57
Sprint Cup 2024: jeden z pucharów zostaje w Kozienicach
13 maj 2024, 11:13
Radomiak zagra z Ruchem Chorzów
13 maj 2024, 11:02
Arkadiusz Kułynycz jedzie na olimpiadę do Paryża!
13 maj 2024, 09:25
Rekord Świata Wincentego Korczaka w biegu 24-godzinnym
13 maj 2024, 08:23
Radomiak pokonał Legię Warszawa
05 maj 2024, 22:20
Radomiak Radom zmierzy się z Legią Warszawa
04 maj 2024, 21:03
Może nad zalew na Borkach?
04 maj 2024, 08:06
18 madali dla radomian na Mistrzostwach Polski
02 maj 2024, 22:58
Debiut Kompanii Reprezentacyjnej WOT
30 kwietnia 2024, 10:03
Zagłębie Lubin pokonało Radomiaka
29 kwietnia 2024, 20:15
NAJNOWSZE
1
Wystawa malarstwa Witolda Kowalskiego
2
Odbędzie się piknik ekologiczny
3
Wicepremier Władysław Kosiniak-Kamysz w Radomiu
4
Wystawa Pawła Janusa
5
Dr Maria Cygan: Muszę bliżej poznać Wandę Malcz...
6
Liturgiczne wspomnienie świętej Rity z Casci
7
Susza w lasach! Leśnicy apelują o ostrożność
8
Kasia Chałdaś o swojej muzycznej przygodzie