Aktywnie i zdrowo
Żywność ekologiczna
wtorek, 18 października 2016 10:29 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
Żywność ekologiczna to produkty rolne, które są uprawiane bez dodatku nawozów sztucznych i pestycydów oraz na terenach nieskażonych. Są one zdrowsze od rolnictwa uprawianego na skalę przemysłową, choć, niestety, droższe. Taka żywność musi posiadać specjalne certyfikaty i oznaczenia na opakowaniach. Warto sięgać po taką żywność, bo jest ona bogatsza w składniki mineralne i często lepiej smakuje. Taką żywność kupimy w sklepach, ale też na targowiskach od rolników, którzy sprzedają produkty z przydomowych ogródków.
Posłuchaj rozmowy o żywności ekologicznej z Edytą Sieradz-Gnatowską - specjalistką ds. zdrowia publicznego i wegetarianką:
CZYTAJ DALEJ
Kwadrans dla Pasterza (10 stycznia 2025)
10 stycznia 2025, 12:30
Trwa wizyta duszpasterska
09 stycznia 2025, 14:16
Ważna rocznica
08 stycznia 2025, 11:06
Rekordowy Orszak Trzech Króli w Radomiu
08 stycznia 2025, 10:16
Wielkie dzieło muzyczne na Gołębiowie
07 stycznia 2025, 08:12
Dzień Modlitwy i Solidarności z polskimi misjonarzami
06 stycznia 2025, 14:33
Góralski koncert w parafii w Janiszpolu
06 stycznia 2025, 13:59
Szydłowiecki Orszak Trzech Króli
06 stycznia 2025, 13:18
Magnuszew: szereg inicjatyw upamiętniających św. Jana Pawła II
05 stycznia 2025, 18:40
Zmarł ks. Artur Hejda
04 stycznia 2025, 11:40
"Hej kolęda!" w Wyśmierzycach
04 stycznia 2025, 01:12
W poniedziałek Trzech Króli, czyli dzień orszaków
03 stycznia 2025, 09:48