Aktywnie i zdrowo
Żywność ekologiczna
wtorek, 18 października 2016 10:29 / Autor: Beata Okulińska

Beata Okulińska
Żywność ekologiczna to produkty rolne, które są uprawiane bez dodatku nawozów sztucznych i pestycydów oraz na terenach nieskażonych. Są one zdrowsze od rolnictwa uprawianego na skalę przemysłową, choć, niestety, droższe. Taka żywność musi posiadać specjalne certyfikaty i oznaczenia na opakowaniach. Warto sięgać po taką żywność, bo jest ona bogatsza w składniki mineralne i często lepiej smakuje. Taką żywność kupimy w sklepach, ale też na targowiskach od rolników, którzy sprzedają produkty z przydomowych ogródków.
Posłuchaj rozmowy o żywności ekologicznej z Edytą Sieradz-Gnatowską - specjalistką ds. zdrowia publicznego i wegetarianką:
CZYTAJ DALEJ
Kwadrans dla Pasterza (21 listopada 2025)
21 listopada 2025, 12:16
Urodziny w hospicjum
20 listopada 2025, 10:22
Przed nami Cecyliański Zjazd Chórów w Opocznie
20 listopada 2025, 08:40
Wdzięczność i ufność
19 listopada 2025, 14:27
Spotkania młodych w Kościele radomskim
19 listopada 2025, 13:37
Rola księdza w trudnym temacie
19 listopada 2025, 13:02
Święta Rita - świętość rodzi się z wierności...
19 listopada 2025, 08:47
Abp Wojda: miłosierdzie, to moc serca, która potrafi zwyciężyć zło dobrem
16 listopada 2025, 17:03
Bp Solarczyk do małżonków: jesteście świadkami nadziei!
15 listopada 2025, 21:00
Kwadrans dla Pasterza (14 listopada 2025)
14 listopada 2025, 14:49
W niedzielę Światowy Dzień Ubogich
14 listopada 2025, 11:14
Bp Solarczyk apeluje o wyobraźnię na drodze!
14 listopada 2025, 10:31
NAJNOWSZE
1
Twórcy opoczyńskiego przemysłu ceramicznego uho...
2
W niedzielę strzelecki bieg w Białaczowie
3
Pracownik socjalny - cichy bohater pomocy społe...
4
Kwadrans dla Pasterza (21 listopada 2025)
5
Jubileusz koneckiego oddziału PTTK
6
W niedzielę Rewia Sztuki Ludowej
7
40 lat na deskach teatru
8
Konecka kolegiata pięknieje