Aktywnie i zdrowo
Smog kontra jedzenie
czwartek, 16 lutego 2017 18:01 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
W walce ze skutkami smogu może nam pomóc jedzenie. Są produkty spożywcze, dostarczające organizmowi niezbędne substancje, które zabezpieczają organizm przed szkodliwym wpływem toksyn - mówi Ewa Podsiadły-Natorska, dziennikarka specjalizująca się w tematyce zdrowego odżywiania. Ułatwiają też usuwanie toksyn, które do naszego organizmu dostają się na skutek oddychania zanieczyszczonym powietrzem. Do tych produktów należą m.in. awokado, szpinak, cytrusy, czosnek czy imbir, ale też czekolada. Warto je włączyć do codziennego menu, by ograniczyć negatywny wpływ smogu na nasze zdrowie.
Po jakie jeszcze produkty warto sięgać i dlaczego? Posłuchaj rozmowy z Ewą Podsiadły-Natorską. Rozmawiała Beata Okulińska:
I jeszcze propozycje podania szpinaku:
CZYTAJ DALEJ
Tajemnica bliskości Boga
24 grudnia 2024, 16:17
Odbyły się rekolekcje dla mężczyzn
24 grudnia 2024, 11:13
Młodzi organizują koncert bożonarodzeniowy
24 grudnia 2024, 09:46
Rok ze św. Ritą w Nieświniu
23 grudnia 2024, 18:11
Diecezja radomska: Wigilie dla ubogich i samotnych
23 grudnia 2024, 15:26
Powstał amatorski teatr Jana Pawła II
23 grudnia 2024, 09:33
Nowa wspólnota dla kobiet
22 grudnia 2024, 19:18
Kapłanem jest od 70 lat
22 grudnia 2024, 17:40
Kwadrans dla Pasterza (21 grudnia 2024)
21 grudnia 2024, 08:26
Radom: Złote Kule dla czyniących dobro
20 grudnia 2024, 15:49
Rocznica wprowadzenia relikwii świętej Rity
20 grudnia 2024, 15:13
Powstaje druga kaplica wieczystej adoracji
20 grudnia 2024, 11:53
NAJNOWSZE
1
Tajemnica bliskości Boga
2
Słowo Biskupa Radomskiego na Boże Narodzenie 2024
3
Przebudowano ważne skrzyżowanie w Radomiu
4
Obwodnica Końskich w budżecie województwa
5
Starosta przysuski powołał swojego pełnomocnika
6
Odbyły się rekolekcje dla mężczyzn
7
Nowoczesne rozwiązania na linii Warszawa - Radom
8
Mikołajki z Eneą Wytwarzanie