
Aktywnie i zdrowo
Smog kontra jedzenie
czwartek, 16 lutego 2017 18:01 / Autor: Beata Okulińska


Beata Okulińska
W walce ze skutkami smogu może nam pomóc jedzenie. Są produkty spożywcze, dostarczające organizmowi niezbędne substancje, które zabezpieczają organizm przed szkodliwym wpływem toksyn - mówi Ewa Podsiadły-Natorska, dziennikarka specjalizująca się w tematyce zdrowego odżywiania. Ułatwiają też usuwanie toksyn, które do naszego organizmu dostają się na skutek oddychania zanieczyszczonym powietrzem. Do tych produktów należą m.in. awokado, szpinak, cytrusy, czosnek czy imbir, ale też czekolada. Warto je włączyć do codziennego menu, by ograniczyć negatywny wpływ smogu na nasze zdrowie.
Po jakie jeszcze produkty warto sięgać i dlaczego? Posłuchaj rozmowy z Ewą Podsiadły-Natorską. Rozmawiała Beata Okulińska:
I jeszcze propozycje podania szpinaku:
CZYTAJ DALEJ

12 lat pontyfikatu papieża Franciszka!
13 marca 2025, 16:44

Chcą zbudować coś mocnego
12 marca 2025, 10:33

Dzień skupienia dla katechetów diecezji radomskiej
09 marca 2025, 14:53

Na początek coś dla ducha
08 marca 2025, 14:41

Kwadrans dla Pasterza (7 marca 2025)
07 marca 2025, 13:03

"Bramka" do remontu
07 marca 2025, 12:39

Bóg dał nam ręce
06 marca 2025, 14:03

Początek Wielkiego Postu
05 marca 2025, 20:35

Radom: doroczne obchody ku czci św. Kazimierza – patrona diecezji i miasta
04 marca 2025, 16:32

Pielgrzymka tuż, tuż
04 marca 2025, 10:41

Najlepsi z najlepszych
03 marca 2025, 14:19

Wielkie święto w parafii w Rusinowie
03 marca 2025, 09:39
NAJNOWSZE
1
Być może będzie to jedyny taki obiekt w mieście
2
12 lat pontyfikatu papieża Franciszka!
3
Olbrzymie zainteresowanie konkursem diecezjalnym
4
Jest wykonawca obwodnicy Skaryszewa
5
Porozumienie o szkoleniu młodzieży
6
"Inwazja" - w niedzielę oprowadzanie z kuratorem
7
Patriotycznie w Gowarczowie
8
Krok od tragedii