Aktywnie i zdrowo
Smog kontra jedzenie
czwartek, 16 lutego 2017 18:01 / Autor: Beata Okulińska

Beata Okulińska
W walce ze skutkami smogu może nam pomóc jedzenie. Są produkty spożywcze, dostarczające organizmowi niezbędne substancje, które zabezpieczają organizm przed szkodliwym wpływem toksyn - mówi Ewa Podsiadły-Natorska, dziennikarka specjalizująca się w tematyce zdrowego odżywiania. Ułatwiają też usuwanie toksyn, które do naszego organizmu dostają się na skutek oddychania zanieczyszczonym powietrzem. Do tych produktów należą m.in. awokado, szpinak, cytrusy, czosnek czy imbir, ale też czekolada. Warto je włączyć do codziennego menu, by ograniczyć negatywny wpływ smogu na nasze zdrowie.
Po jakie jeszcze produkty warto sięgać i dlaczego? Posłuchaj rozmowy z Ewą Podsiadły-Natorską. Rozmawiała Beata Okulińska:
I jeszcze propozycje podania szpinaku:
CZYTAJ DALEJ
Konecka kolegiata pięknieje
20 listopada 2025, 16:53
Kwadrans dla Pasterza (21 listopada 2025)
21 listopada 2025, 12:16
Urodziny w hospicjum
20 listopada 2025, 10:22
Przed nami Cecyliański Zjazd Chórów w Opocznie
20 listopada 2025, 08:40
Wdzięczność i ufność
19 listopada 2025, 14:27
Spotkania młodych w Kościele radomskim
19 listopada 2025, 13:37
Rola księdza w trudnym temacie
19 listopada 2025, 13:02
Święta Rita - świętość rodzi się z wierności...
19 listopada 2025, 08:47
Abp Wojda: miłosierdzie, to moc serca, która potrafi zwyciężyć zło dobrem
16 listopada 2025, 17:03
Bp Solarczyk do małżonków: jesteście świadkami nadziei!
15 listopada 2025, 21:00
Kwadrans dla Pasterza (14 listopada 2025)
14 listopada 2025, 14:49
W niedzielę Światowy Dzień Ubogich
14 listopada 2025, 11:14
NAJNOWSZE
1
Koncert KAREU w Elektrowni
2
Drogi dwóch kapłanów
3
Rodzinne szopki bożonarodzeniowe w Końskich
4
Powstała Konecka Szafa Ciepła
5
„Eksperci” od św. Rity modlili się w kościele w...
6
Relikwie rodziny Ulmów w sanktuarium na Idalnie
7
Diecezja radomska: spotkania młodych w ramach ŚDM
8
Bp Solarczyk do członków AK i KSM: jesteście lu...