RADOM
Ziemniaczana w różnych odsłonach
piątek, 08 kwietnia 2016 16:38 / Autor: Magdalena Gliszczyńska

Magdalena Gliszczyńska
Festiwal Zupy po raz VIII odbył się w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. Konkurs zorganizowano w ramach Dnia Otwartego.
Akcja jest doskonałą promocją szkoły, pokazuje kulinarne osiągnięcia uczniów, ale przy okazji prezentowane są inne kierunki kształcenia. Dzień Otwarty w radomskim Gastronomiku przyciąga mnóstwo zainteresowanych gimnazjalistów. W tym roku temat przewodni przygotowywanych zup brzmiał: „Ziemniaczana w różnych odsłonach”. W konkursie wzięli udział uczniowie szkoły, którzy przygotowali zupy według własnego przepisu. W tym roku rywalizowało 12 drużyn. Posłuchaj relacji Magdy Gliszczyńskiej z tego wydarzenia
Please spacify correct URL of your Audio.
CZYTAJ DALEJ
Lokatorzy otrzymali klucze do swoich mieszkań
20 listopada 2025, 13:12
Wszystkie trybuny są gotowe
20 listopada 2025, 12:43
Nowe skrzydło sportowe w IV LO!
20 listopada 2025, 11:09
Młodzież i jej pasje na scenie w Resursie
19 listopada 2025, 08:21
Kolejne ulice będą utwardzone
19 listopada 2025, 07:36
17 listopada to Dzień Wcześniaka!
17 listopada 2025, 14:32
Uczniowie II LO w Radomiu mają nową halę sportową
13 listopada 2025, 13:12
Szpital chce wziąć 150 mln zł pożyczki
12 listopada 2025, 10:51
Super Sprint z okazji Święta Niepodległości
07 listopada 2025, 14:33
W Radomiu działa już Mobilny Punkt Miłosierdzia
07 listopada 2025, 14:12
PSP 6 dla Niepodległej
07 listopada 2025, 13:46
Muzeum PRL-u warto odwiedzić
07 listopada 2025, 13:33
NAJNOWSZE
1
Twórcy opoczyńskiego przemysłu ceramicznego uho...
2
W niedzielę strzelecki bieg w Białaczowie
3
Pracownik socjalny - cichy bohater pomocy społe...
4
Kwadrans dla Pasterza (21 listopada 2025)
5
Jubileusz koneckiego oddziału PTTK
6
W niedzielę Rewia Sztuki Ludowej
7
40 lat na deskach teatru
8
Konecka kolegiata pięknieje

