Aktywnie i zdrowo
Smog kontra jedzenie
czwartek, 16 lutego 2017 18:01 / Autor: Beata Okulińska
Beata Okulińska
W walce ze skutkami smogu może nam pomóc jedzenie. Są produkty spożywcze, dostarczające organizmowi niezbędne substancje, które zabezpieczają organizm przed szkodliwym wpływem toksyn - mówi Ewa Podsiadły-Natorska, dziennikarka specjalizująca się w tematyce zdrowego odżywiania. Ułatwiają też usuwanie toksyn, które do naszego organizmu dostają się na skutek oddychania zanieczyszczonym powietrzem. Do tych produktów należą m.in. awokado, szpinak, cytrusy, czosnek czy imbir, ale też czekolada. Warto je włączyć do codziennego menu, by ograniczyć negatywny wpływ smogu na nasze zdrowie.
Po jakie jeszcze produkty warto sięgać i dlaczego? Posłuchaj rozmowy z Ewą Podsiadły-Natorską. Rozmawiała Beata Okulińska:
I jeszcze propozycje podania szpinaku:
CZYTAJ DALEJ
Bruno Baltazar został nowym trenerem Radomiaka!
20 maj 2024, 21:30
Za nami trzecia edycja Opoczno Run z Wandą Panfil
20 maj 2024, 15:25
Maciej Kędziorek nie jest już trenerem Radomiaka!
19 maj 2024, 10:47
Zieloni przegrali ze Śląskiem Wrocław
19 maj 2024, 08:29
Motocyklowe Mistrzostwa Mazowsza
16 maj 2024, 09:48
III Opoczno Run z Wandą Panfil
13 maj 2024, 14:57
Sprint Cup 2024: jeden z pucharów zostaje w Kozienicach
13 maj 2024, 11:13
Radomiak zagra z Ruchem Chorzów
13 maj 2024, 11:02
Arkadiusz Kułynycz jedzie na olimpiadę do Paryża!
13 maj 2024, 09:25
Rekord Świata Wincentego Korczaka w biegu 24-godzinnym
13 maj 2024, 08:23
Radomiak pokonał Legię Warszawa
05 maj 2024, 22:20
Radomiak Radom zmierzy się z Legią Warszawa
04 maj 2024, 21:03
NAJNOWSZE
1
Kozieniccy policjanci eskortowali samochód z ro...
2
W łódzkim sejmiku pierwsza sesja ciągle trwa
3
I Ogólnopolski Przegląd Musztry Klas Mundurowyc...
4
Spotkania z literaturą – Wojciech Bonowicz
5
Geometria i pamięć Bożenie Kowalskiej (1930 - 2...
6
Ostatnie oprowadzanie kuratorskie po wystawie L...
7
Najwyższe emerytury w Radomiu
8
Przed nami Diecezjalny Dzień Godności Osób Niep...