RADOM
Posmakuj francuskich specjałów!
W najbliższą sobotę, 9 marca E. Leclerc zaprasza na Festiwal Kuchni Francuskiej. Potrawy rodem znad Loary zaserwuje rodowity Francuz Benoit Savarre.
Strefa degustacyjna w hipermarkecie zawsze cieszy się ogromnym powodzeniem. Tym razem zainteresowani znajdą w nim wszystko, czym delektują się Francuzi: sery, wina, wędliny, tarty, pasty, bagietki i wiele innych pyszności.
Flammekueche i quiche lorraine, to pyszności, które w sobotę dla klientów E.Leclerc Radom przygotuje Benoit Savarre z Francji. Okazją do smakowania będzie Festiwal Kuchni Francuskiej, który w hipermarkecie trwa już od 5 marca. Wielkie gotowanie rozpocznie się o godzinie 11.00. W sklepie stanie wysepka, na której dominować będą francuskie przysmaki. - Kuchnia francuska jest znana i ceniona na całym świecie. Nie jest tajemnicą, że Francuzi traktują swoje potrawy i produkty jako część światowego dziedzictwa – mówi Agnieszka Witczak- Armacińska, marketing & public relations manager E.Leclerc Radom. - Benoit Savarre, który na co dzień pracuje w E.Leclerc Radom przygotuje flammekueche i quiche lorraine. To pewnego rodzaju tarty, wypieki w formie placka składającego się ze słonego, kruchego ciasta i wytrawnego nadzienia - dodaje.
AROMAT DAŃ
Aromat francuskich pyszności będzie rozchodzić się po całym sklepie i z pewnością na stoisko z francuskimi specjałami oraz kulinarną wyspę przywiedzie smakoszy kuchni znad Loary.
LEKKA I PYSZNA KUCHNIA FRANCUSKA
- Organizując Tydzień Francuski, chcemy naszych klientów utwierdzić w przekonaniu, że kuchnia naszych zagranicznych sąsiadów jest delikatna, lekka, wysublimowana, fantazyjna a przede wszystkim bardzo smaczna. To okazja, by każdy mógł spróbować przeróżnych specjałów i wybrać te, które smakują mu najlepiej. Co ważne, w dniach kiedy trwa Festiwal Kuchni Francuskiej, produkty kuchni francuskiej można kupić w atrakcyjnej cenie – mówi Agnieszka Witczak-Armacińska.
Podczas festiwalu klienci hipermarketu przy ulicy Toruńskiej mogą spróbować francuskich wędlin, serów, przekąsek. - Na uwagę zasługują takie pyszności, jak pieczeń wiejska z zielonym pieprzem, Mortadela z Montorsi, suszona, wieprzowa kiełbasa, foie gras, rozmaite tarty, pasty. Będzie można pokusić się po chrupiące, ukochane przez Polaków bagietki, rozpływające się w ustach croissanty, jedne powstają w piekarni E.Leclerc, drugie w cukierni E.Leclerc czy serami takimi jak: Marechal, Emmental, Mimolette czy Comte – mówi Agnieszka Witczak- Armacińska.
https://radioplus.com.pl/index.php/radom/36441-posmakuj-francuskich-specjalow#sigProGalleria1420c6df4d